BDPli Sakıkın TBMMde yaptığı konuşma

BDPli Sakıkın TBMMde yaptığı konuşma -Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Güneş: Bizler Osmanlı torunlarıyız, hangi etnik köken olursa olsun, herkes Türk olarak, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak doğmuşt


SAKARYA (A.A) - Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakıkın TBMMde yaptığı konuşmaya ilişkin, Bizler Osmanlı torunlarıyız, hangi etnik köken olursa olsun, herkes Türk olarak, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak doğmuştur dedi.
     Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, Sakıkın dün TBMMde Diyarbakırda Selahaddin Eyyubi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı görüşmelerinde kullandığı Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan Bosnadan gelenler, siz bu ülkenin sahibi değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz ifadelerinden ötürü üzüntü duyduklarını anlattı.
     Bu ifadelerin Türkiyede yaşayan her insanı üzdüğünü vurgulayan Güneş, Balkanlardaki Türk varlığının başlangıcı, genel kanının aksine Osmanlıdan çok öncelerine dayanır. İlk olarak Hun Türkleri ile başlayan bu mevcudiyet, Orta Asyadan göç eden Türk boylarıyla devam etmiş ve bugüne kadar gelmiştir ifadesini kullandı.
     Güneş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Aynı zamanda bizler Osmanlı torunlarıyız, hangi etnik köken olursa olsun, herkes Türk olarak, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak doğmuştur. Müslüman-Türk kimliklerine her şartta sahip çıkmışlardır. Dimdik durarak kahramanlıklarını hiç dillendirmediler ve bu topraklarda hiç ayrıcalık istemediler. Bununla ilgili hiçbir talepte de bulunmadılar. Şehit kanıyla sulanmış ay yıldızlı bayrağımızın altında, Anadolunun her bir karış toprağını vatanı bilerek, Lazı, Abhazası, Çerkezi, Gürcüsü ve Boşnağı ile bir bütün halinde tek vatan, tek devlet ve tek millet anlayışıyla yaşadılar.
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber BDPli Sakıkın TBMMde yaptığı konuşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER