BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Paskalya

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Paskalya Bayramı nedeniyle Deyrulzafaran Manastırını ziyaret etti


MARDİN (A.A) - BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve beraberindeki heyet, Paskalya Bayramı nedeniyle Deyrulzafaran Manastırını ziyaret etti.
     Aydoğan, PM üyesi Ali Ürküt, BDP Mardin il ve ilçe yöneticileri, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk tarafından gerçeleştirilen ziyarette, Suriyede kaçırılan iki metropolit için geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
     Yeni süreç hakkında değerlendirme yapan Aydoğan, "Bu süreç tekçi zihniyetin olduğu anayasayı ortadan kaldıracak. Bundan sonra Mezopotamya topraklarında tüm halklar özgür ve kardeşçe yaşayacaklar" dedi. Aydoğan, başlatılan yeni sürecin, Türkiyede yaşayan bütün halkların, kimliklerin ve inançların eşit özgürce bir arada yaşamasını sağlayacak bir süreç olacağını ifade etti.
     "Çoğulculuğumuz, çeşitliliğimiz bizim tabiatımızdır, gerçeğimizdir" diyen Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen ise ziyarette bulunan BDP temsilcilerini ağırlamaktan sevinç duyduğunu belirterek, "İnşallah bu ruhani atmosfer ve gerçekleştirdiğiniz ziyaret, Mardinin, herkesin, her dilin, inancın ve rengin ayakta kalmasına vesile olur" dedi.
     Her insanın kendi örf, adetinde, dilinde, dininde ve renginde mutlu olduğunu belirten Özmen, "Türkiye Ortadoğu için önemli, stratejik bir ülkedir. Dolayısıyla Kürtlerin, Süryanilerin, Arapların, Türklerin her kesimin mutlu olması Ortadoğu için çok önemlidir" dedi.
     Barış için en büyük görevin siyasetçilere düştüğünü belirten Özmen, "Biz din adamları olarak, sizin barışa olan katkınızın daha çok meyve vermesi için her zaman dua ediyoruz, çabalarınızı takdir ediyoruz" dedi.
     Ziyarette konuklara paskalya yumurtası ikram edildi.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Paskalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER