BDP Genel Başkanı Demirtaş Tatvanda:

BDP Genel Başkanı Demirtaş Tatvanda: -Halkımızın her yerde açlık grevlerini sahiplenmesi gerekiyor. Bu sahiplenme ile birlikte inanıyorum ki çözüme yaklaşmak çok daha kolay, çok daha güçlü olacak


BİTLİS (A.A) - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Halkımızın her yerde açlık grevlerini sahiplenmesi gerekiyor. Bu sahiplenme ile birlikte inanıyorum ki çözüme yaklaşmak çok daha kolay, çok daha güçlü olacak dedi.
     Diyarbakırdan karayolu ile Bitlisin Tatvan ilçesine gelen BDP Genel Başkanı Demirtaş, ilçe merkezinde halka seslendi.
     Demirtaş, cezaevlerindeki açlık grevlerini desteklediklerini belirterek, açlık grevlerinin bugün 66ncı gününe girdiğini söyledi.
     Açlık grevi yapanların taleplerini, Kürt halkının da sahiplendiğini öne süren Demirtaş, açlık grevi yapanların ölmesine izin vermeyeceklerini ve onların taleplerinin arkasında duracaklarını ifade etti.
     Demirtaş, halkın, açlık grevi yapanları sahiplenmesinin de bu anlamda büyük önem taşıdığını bildirerek, şöyle konuştu:
     Özellikle bugün ve yarın çok kritik günler. Biz de Van ve Muşta mitingler yapacağız ve açlık grevleri kitleselleşecek. Halkımızın her yerde açlık grevlerini sahiplenmesi gerekiyor. Bu sahiplenme ile inanıyorum ki çözüme yaklaşmak çok daha kolay, çok daha güçlü olacak.
     Demirtaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle Vana hareket etti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş Tatvanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER