Belediyeden çevre kirliliği uyarısı

Belediyeden çevre kirliliği uyarısı -Uygun olmayan yerlere afiş, ilan asanlara ve moloz dökenlere para cezası uygulanacak


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin uygun olmayan yerlere afiş, ilan asanlara ve moloz dökenlere para cezası uygulayacağı bildirildi.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, yaptığı yazılı açıklamada, 2,5 milyon nüfuslu bir kentte birlikte yaşama kurallarının yerine getirilmesi ve kentlilik bilincine uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
     Zabıta ekiplerinin bu doğrultuda sıkı denetim uygulayacağını vurgulayan Öncel, şunları kaydetti:
     5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri titizlikle uygulanacak. Bundan böyle, belediyemizin yetki ve sorumluluk alanındaki meydan, park ve caddelere, kamuya ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişilere kanunda belirtildiği şekilde 182 liradan 5 bin 573 liraya kadar para cezası uygulanacak. Ayrıca yine sorumluluk alanımızda izin verilen yerlerin haricindeki noktalara moloz dökümü yapan kişi, kurum ve kuruluşlara yine kanunun verdiği yetkiye dayanarak 182 liradan 5 bin 573 liraya kadar para cezası uygulanacak.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Belediyeden çevre kirliliği uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER