BEÜde bilimsel çalışmalar devam ediyor

BEÜde bilimsel çalışmalar devam ediyor


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beyarslan tarafından, Parazitoid Arıcıklar çalışması yürütülüyor.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, İran Tahran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Doktorantlarından Ali Amerinin daha önce alınan randevu üzerine, geçen ay üniversiteye geldiğini anımsattı.
     Amerinin, Ziraat Fakültesinde Parazitoid Arıcıklar (Braconidae) üzerinde doktora yaptığını kaydeden Doğru, şunları ifade etti:
     Parazitoid arıcıklar, tarım zararlısı niteliğindeki böcekleri, parazitodleyerek öldürmekte. Dolayısıyla bu böcekler biyolojik savaşta kullanılmakta. Ameri, ülkesinden topladığı parazitiod arıcıkları teşhis ettirmek ve teşhis yöntemlerini öğrenmek amacıyla, üniversitemize geldi. Çalışmanın yaklaşık 20 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Birkaç günlük yapılan teşhisler sonucunda, 12 türün İran için yeni kayıt durumunda olması çalışmanın önemini artırdı. Teşhislerin sona ermesiyle, yeni kayıtların daha da artmasını bekliyoruz. Bu çalışma bilim dünyasına önemli bir katkı sağlayacak ve ayrıca yeni bir bilim insanı kazanmış olacağız.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde bilimsel çalışmalar devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER