BEÜde internet şenliği düzenlendi

BEÜde internet şenliği düzenlendi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından "İnternet Haftası" dolayısıyla şenlik düzenlendi.
     internet Haftası dolayısıyla BEÜ Rektörlüğü ile Ahlat, Tatvan ve Adilcevaz meslek yüksekokullarında internetin doğuşu, internet etiği, internet için bir dakika ve sosyal ağlara genel bakış konusunda seminerler verildi.
     Rektörlükte düzenlenen programda konuşan Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Musa Çıbuk, internetin yaşam biçimi haline geldiğini söyledi.
     Araştırma Görevlisi Songül Karakuş ise ülkede ilk internet bağlantısının Orta Doğu Teknik Üniversitesince (ODTÜ) gerçekleştirildiğini, daha sonra Ege, Bilkent, Boğaziçi ve İstanbul Teknik üniversitelerinde kullanılmaya başlandığını bildirdi.
     Türkiyede URAP Net projesiyle üniversiteler arası iletişimin kolaylaştırılmasının amaçlandığını vurgulayan Karakuş, ülkedeki tüm üniversitelerin bu projeye katıldığını ifade etti.
     Araştırma Görevlisi Zafer Cömert de internetin, dünya genelinde var olan ve kitleleri birleştiren bir ağ olduğuna dikkati çekerek, ilkin Amerikan teknolojisi olarak ortaya çıkan bu devrim niteliğindeki hareketin, ağın yaygınlaşması ile modern insan hayatının vazgeçilmez aracı olduğunu kaydetti.
     Araştırma Görevlisi Nilay Bozkurt Yıldırım ise internet kullanıcılarının birbirleriyle tanışması, arkadaşlık çevresi oluşturması amacıyla oluşturulan internet sitelerinin, kullanıcıların gündemini belirlediğini dile getirdi.
     Yıldırım, "2013 yılı verilerine göre popüler sosyal paylaşım siteleri sıralamasında facebook birinci twitter ise ikinci sırada yer alıyor" dedi.
     Programa, üniversitenin idari ve akademik personelleri ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber BEÜde internet şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER