Beyşehir Gölüne yüzer sistem liman

Beyşehir Gölüne yüzer sistem liman


KONYA (A.A) - Türkiyenin en büyük büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölüne liman yapılacağı bildirildi.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir Gölü kıyısına yapılması planlanan liman projesinin yakın bir zamanda hayata geçirileceğini bildirdi.
     Taşcı, söz konusu projenin ilçenin geleceğini etkileyecek çok önemli bir proje olduğunu belirterek, İçerisinde yüz küçük yat, yüz balıkçı teknesi, su sporları merkezi olacak. Tabi bu tamamen yüzer sistem. Gölün milli park ve ekolojik yapısına uygun bir çalışma olacak ifadelerini kullandı.
     Beyşehir Gölü kenarında bulunan Vuslat Parkı bünyesinde yer alan açık spor alanlarının da büyük ölçüde tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldığı müjdesini veren Taşcı, şunları kaydetti:
     Futbol, basketbol ve masa tenisi sporlarının yapılabileceği alanlar da tamamlandı. Vatandaşların da büyük ilgisini çeken spor alanlarına özellikle gençler ilgi gösteriyor. Bu arada, Beyşehir Gölü kıyılarında Türkiyenin en büyük sahil projelerinden biri de hayata geçirilecek. Vuslat Parkının Öğretmenevi karşısındaki kıyılarda çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Yıl sonuna kadar çalışmalar bitecek. Bu proje de Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın desteği ile yürütülecek. Çalışmanın projesi tamamlandı. Kurulların onayını bekliyoruz. Bildiğiniz gibi, Beyşehir Gölü ve çevresi sit alanı, milli park gibi koruma statüleri var.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Beyşehir Gölüne yüzer sistem liman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER