Biberonla beslediği geyik 3,5 yıldır yanından

Biberonla beslediği geyik 3,5 yıldır yanından ayrılmıyor -Samsunun Vezirköprü ilçesinde bulunan Kunduz Geyik Üretme İstasyonuna 3 günlük iken getirilen geyik, kendisini biberonla büyüten bakıcısının peşinden 3,5 yıldır ayrılmıyor


SAMSUN (A.A) - İlyas Gün - Samsunun Vezirköprü ilçesinde bulunan Kunduz Geyik Üretme İstasyonuna 3 günlük iken getirilen geyik, kendisini biberonla büyüten bakıcısının peşinden 3,5 yıldır ayrılmıyor.
     Ankarada 3 günlük iken annesi tarafından terk edilen geyik, vatandaşlar tarafından bulunarak Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teslim edilmişti.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı Vezirköprü Kunduz Geyik Üretme İstasyonuna gönderilen 3 günlük geyik, burada bakıcı Saffet Kurtoğluna teslim edildi.
     Aloğlan adını verdiği geyiğe 3.5 yıldır baktığını anlatan Kurtoğlu, Aloğlan istasyona geldiğinde diğer anne geyikleri de ememediğini söyledi.
     Geyiği 9 günlükken biberonla beslemeye başladığını ifade eden Kurtoğlu, şunları kaydetti:
     Biberonla dahi süt içmeyi bilmiyordu. Ona biberonla süt içmeyi öğretim, yaklaşık 1 yıl bu şekilde besledim. Diğer geyiklerin arasında sorun yaşadığı ve soğuğa dayanamadığı için 1 yıl boyunca ineklerin arasında ahırda baktım. Üretim istasyonunda Aloğlan dışında 34 geyik var. 85 hektar istasyonda diğer geyikler sabah ve akşam yemi dışında üretim sahası içinde geziyor. Ancak Aloğlan bana öyle alıştı ki, o hiç bir yere gitmiyor peşimde geziyor.
     Aloğlanın yabancıları kesinlikle üretim istasyonunun içine almadığını dile getiren Kurtoğlu, Geçen yıl veterinerler hayvanları kontrol etmek için geldi. Aloğlan onları sürekli kovaladığı ve boynuzlarıyla vurduğu için 3 gün uyutmak zorunda kaldılar. Yani benim dışımda yabancı birini gördüğünde hemen boynuzlarıyla vuruyor. Diğer geyiklerle de anlaşamadığı için tesiste benim etrafımda geziyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Biberonla beslediği geyik 3,5 yıldır yanından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER