Biga Okçuluk Festivaline hazırlanıyor

Biga Okçuluk Festivaline hazırlanıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada bu yıl ikincisi düzenlenecek Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Festivali, 31 Ağustos ila 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
     Biga Kaymakamı Fatih Genel, yaptığı açıklamada, kaymakamlığın öncülüğünde, Çanakkale Valiliği, Kültür ve Turizm Kültür Bakanlığı, yurt dışı akraba topluluğu başkanlığı ve Türkiye Okçuluk Federasyonu işbirliğinde ikinci kez düzenlenecek festivalin, İçdaş sponsorluğunda yapılacağını söyledi.
     Biga okçuluk festivali ve müsabakalarının 31 Ağustos ila 2 Eylül tarihleri arasında olacağını belirten Genel, şunları kaydetti:
     Geçen yıl düzenlenen festivalimiz uluslararası bir kimlik kazandı ve ülkemizin dört bir yanından sporcular katıldı. Bu yılda 31 Ağustos cuma günü akşam yemeği ile başlayacak program, Kırkgeçit Kaplıcalarında düzenlenecek. 1 Eylül Cumartesi günü Dikmen Köyünde Hafızın Düzlüğünde atlı ve yaya okçuluk festivali yapılacak. 2 Eylül Pazar günü de Biga Belediyesinin organizasyonluğunda Sudem Tesislerinde sabah kahvaltısı verilecek. Daha sonra Manisa Mehter Takımı, cirit kulüpleri, atlı okçular ve yerli yabancı sporcuların katılımı ile çarşı içinden İlyas Bayram Stadyumuna kadar yürünecek. Festivale geçen yıl olduğu gibi ünlü sanatçı Cüneyt Arkın ve Cemal Hünal katılacak. Ayrıca Devrim Ekim ve Yılmaz Babatürk de festivalimize katılacak. Katılımcılara Piri Reis Haritası hediye edeceğiz.
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Biga Okçuluk Festivaline hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER