Biga eti markalaştı

Biga eti markalaştı -Ziraat Odası, ürünü tescil ettirerek, 10 yıl süreyle koruma altına aldı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, İstanbul piyasasında öne çıkan Biga etini oda adına tescil ettirerek marka haline getirdiklerini belirterek, ürünü 10 yıl süreyle koruma altına aldıklarını söyledi.
     Elmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürünün markalaşması için Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığına, 10 Eylül 2009de başvuruda bulunduklarını hatırlattı.
     İlçedeki işletmelerin markalaşma ve sertifikasyon konusunda bilinçsiz olmasının önemli bir sorun teşkil ettiğini, bunun aşılmasıyla Biganın ve bölgenin ticaret hacminin artacağını kaydeden Elmacı, markalaşma ve sertifikasyon yetersizliğinin ilçenin ihracatını da sınırladığını vurguladı.
     İşletmelerin fiyat odaklı rekabet yerine, markalaşma odaklı rekabete yönlendirilmesi gerektiğine işaret eden Elmacı,ürünlerin markalaşmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.
     Elmacı, Biga etinin coğrafi işaret başvuru çalışmaları devam etmektedir. Biga etinin 10 yıllığına marka tescili, kurumumuz adına yapılmıştır dedi.
     Tarım ürünlerinin markalaşma stratejileri adlı bir proje hazırladıklarını ifade eden Elmacı, bölge çiftçisine katma değer oluşturacak Biga sütü, biberi, domatesi ve daha birçok ürünü markalaştırmayı, bunların daha iyi fiyatlardan pazarlanması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Biga eti markalaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER