Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bozüyük Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda "Anneler Günü" etkinliği


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda "Anneler Günü" etkinliği düzenlendi.
     Okul Müdürü İlknur Mert, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ve öğrenci ile veliler katıldığı etkinlikte, çocukların anneleri ve babaları ile başlayan eğitim serüvenlerinin anaokulları ile kurumsallaşarak başladığını ve diğer eğitim kurumları ile devam ettiğini söyledi.
     Eğitimlerin bir parçasının da eğlenerek öğrenmek ve kalabalık izleyiciler karşısında cesaret örneği sergileyerek paylaşımlarda bulunmak olduğunu ifade eden Mert, "Dünyadaki en güzel kokuyu annelere sorsalar bebeğimin kokusu derler, çocuklara sorsalar anne kokusu derler. İşte böylesine güzel, böylesine özel bir birlikteliktir anne ve çocuk birlikteliği. Anneler evlatları için neler diler- Vatana millete hayırlı evlat ve sağlıklı olmalarını isterler, başarılı olmalarını dilerler. Bu iyi dilekler hiç bitmez. Bizlerin görevleri, eğitim kurumlarının amaçları da bu dilekleri gerçekleştirmektir" dedi.
     Konuşmanın ardından anaokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.
    
     -"Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma" Yarışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecikte düzenlenen "Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan Gölpazarı Osmangazi Kuran kursu öğrencisi ödüllendirildi.
     Kaymakam Ömer Şahin, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve İlçe Müftüsü Mükerrem Cürenin de hazır bulunduğu törende, 17 yaş üstü bayan Kuran Kursları arası Bilecik Müftülüğünce düzenlenen "Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan Gölpazarı Osmangazi Kuran kursu öğrencisi Yeliz Yılmazı çeyrek altınla ödüllendirdi.
     Belediye Başkanı Kazıcı da, Yelizi ilçeyi en iyi şekilde temsil etmesinden dolayı tebrik ederek, her türlü ihtiyaçlarında kendisinin yanında olduklarını ifade etti.
    
     -Pazaryerinde Okuma Yazma Çağındaki Talebelere Yardım Derneğinden kermes
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesinde, Okuma Yazma Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından kermes düzenlendi.
     Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri Nazmi Ceyhan ve Hüseyin Ünal ile yurt müdürü Osman Tuncan ve vatandaşların katıldığı kermeste, Hz. Peygamberin "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" hadisi şerifini hatırlatarak, derneklerin bu amaçla kurulmuş birer sivil toplum örgütleri olduğunu söyledi.
     Hayırsever vatandaşların katkılarıyla açılan kermesten elde edilecek gelirle öğrencilerin eğitimlerine destek sağlanacağını ifade eden Yalçın, öğrencilere destek vererek okumalarını sağlayan derneğe teşekkür etti.
     Dernek Başkanı Nurettin Soydan da insanlığa verebilecek hizmetin geleceğin teminatı olan gençleri milli ve manevi değerlere sahip olarak yetiştirmek olduğunu belirterek, kermesten elde edilecek gelirin öğrenciler yararına kullanılacağını belirtti.
     İlçe Müftüsü Kara tarafından yapılan duanın ardından mobilya, giyim eşyası, mutfak gereçleri ve yiyecek satışa sunuldu.
    
     Muhabir: Barış Eren - Zafer Özuğur - İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER