Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Gölpazarında öğrenci yurdundan kermes


BİLECİK (A.A) - Gölpazarı ilçesinde, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından kermes düzenlendi.
     Belediye Taşhandaki kermes açılışına, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Şenol Avcı, Yurt Müdürü Mehmet Erim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.
     Yurt Müdürü Erim, yurdun ve öğrencilerin iaşelerinin hayırsever vatandaşların yardımlarıyla kermeslerden elde edilen gelirle karşılandığını belirterek, 1975 yılından itibaren öğrencileri, vatanına bağlı, büyüklerine saygılı ve küçüklerine sevgili olarak yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.
     Kazıcı ve beraberindekiler kermesin açılışının ardından alışveriş yaptı.
    
     -Bilecik Bahçelievler Öğrencilere Yardım Derneğinden kermes
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Bahçelievler Öğrencilere Yardım Derneği tarafından kermes açıldı.
     Belediye Kültür Sitesinde düzenlenen kermesin açılışına, Vali Halil İbrahim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Dernekler Müdürü Cemal Kaya, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
     Dernek üyelerinin evlerinde yaptıkları pasta, börek gibi yiyeceklerin ve giysilerin satışından elde edilecek gelirin üniversite öğrenci yurdunun ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağı bildirildi.
    
     -Bozüyükte öğrenci yurdu yararına kermes
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Kültür ve Eğitime Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Yıldız Öğrenci Yurdu yararına kermes açıldı.
     Yurt bahçesinde açılan kermese, Kaymakam Vekili Eflatun Can Tortop, Belediye Başkan Yardımcıları Gençağa Seraslan ve Oğuz Sertler, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
     Tortop, bazı öğrencilerin maddi kaynakların yetersiz olduğu için eğitim ve öğrenimine devam edemediğini belirterek, bu tür yurt, dernek ve vakıfların bu alanda bir boşluğu doldurduğunu, bu yurtların devletini, milletini, dinini ve dilini seven, iyi insanlar ve yurttaşlar yetiştirme konusunda önemli katkılar sağladığını söyledi.
     Dernek Başkanı Ahmet Göktaş da bir milletin ihyasının, içindeki kötülerin imhası ile mümkün olmadığını ifade ederek, "Bir milletin ihyası ancak yetişen neslin eğitimiyle, öğretimiyle, kültürüyle, inancıyla hatta milli ve manevi değerlere sahip çıkacak karakterde yetişmesiyle mümkündür. Bundan yola çıkarak barındırmakta olduğumuz öğrencilerimizin ruhi ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi aynı zamanda maddi ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla kermes tertip edilmiştir" dedi.
     Konuşmaların ardından kermesin açılışın yapan Tortop ve beraberindekiler kermesi gezdi. Kermes, 30 Mayısa kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur - Muhsin Arslan - Barış Eren
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER