Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -YURTKURdan "sinema günleri" etkinliği


BİLECİK (A.A) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Bilecik Müdürlüğü, yurtlarda barınan öğrencilere "Sinema Günleri" etkinliği kapsamında "Sarıkamış 1915 Eve Dönüş" filmini izletti.
     YURTKUR Bilecik Müdürü Selahattin Bulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtlarda kalan öğrencilerin tarih bilincini geliştirmek, milli ve manevi değerlere bakışında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği düzenlendiklerini bildirdi.
     Öğrencilerin sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de gerçekleştirdiklerini belirten Bulmuş, "Güzel bir etkinlik oldu. Yakın tarihimizde yaşanan olayları konu alan Sarıkamış 1915 Eve Dönüş filmini örgecilerimizle izledik" ifadesini kullandı.
    
     -Bilecik Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları tanıtıldı
    
     Bilecik Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında görev alanına giren konular hakkında bilgilendirmede bulundu.
     Müdürlükten yapılan yapılan açıklamada, uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında okullarda çeşitli konferanslar düzenlendiği bildirildi.
     Hızla artan taşıt sayısıyla trafik sorununun da arttığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:
     "Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve cahil insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Bundan dolayıdır ki insanların trafik konusunda bilinçlendirilmesine çok ihtiyaç vardır. Unutmayalım ki uygar insan, toplumsal kurallara uyan, her bakımdan kendini geliştiren, başkalarının haklarına saygı duyan insandır. Uygar insan, kimseye zarar vermez, sabırlı olmasını bilir, trafik kurallarına uyar, uymayanları uyarır. Meydana gelen kazaların büyük çoğunluğun sürücü hatalarından kaynaklanması ve kaza sonucu araç içindeki sürücü ile yolcuların emniyet kemerini takmamalarından dolayı yaralandığı tespit edildiğinden, kamu araçlarını kullanan sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanmaları ve toplumun diğer kesimlerine de örnek olması ve emniyet kemeri kullanım oranının artırılması amacıyla kamu araçlarından yararlananların emniyet kemerinin kullanılmasını sağlanmak üzere kurum ve kuruluşlar bilgilendirilmiştir. Toplum Destekli Polislik, suç oluştuktan sonra harekete geçen değil, vatandaşın canına, malına zarar gelmeden önce çalışmalar yapan, halkla olan ilişkilerini sevgi-saygı çerçevesinde güçlendiren, suça neden olan fiziki unsurları ortadan kaldırarak suçla etkin bir mücadele sağlayan ve bütün bunların neticesinde de suçtan ve suçludan arındırılmış yaşam alanlarını temin etmeye çalışan bir polislik anlayışıdır."
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER