Bilecik POMEMden Paintball sahası

Bilecik POMEMden Paintball sahası


BİLECİK (A.A) - Son zamanların gözde sporlardan biri olan Paintball oyun sahasının Bilecik POMEMde hizmete girdiği bildirildi.
     POMEMden yapılan açıklamada, hayata geçirilen Paintball projesi ile polis adaylarının hem eğlenceli dakikalar geçirmesi hem de atış tekniklerinin geliştirilmesi amaçlandığı kaydedildi.
     Zevki ve stratejisi açısından birbirinden farklı türleri olan Paintball oyununun, eleme mantığına dayandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bu oyunda, her iki takımda da son oyuncu kalana kadar mücadele edilir. Bunun dışında bayrak kapma şeklindeki oyun, eskilerin mendil kapmacasını andırmaktadır. Her takım kendi kalesindeki bayrağı korurken karşı takımdaki oyuncuları vurarak puan toplamaya çalışır. 15er dakikalık üç devreden oluşan Paintball, 2, 5, 7 veya 10 kişilik ekiplerin yanı sıra daha kalabalık ekiplerle de oynanıyor. Takım oyuncuları kendi ekiplerini kollarına taktıkları bantlardan ve kıyafetlerinden tanıyorlar. Oyunun belki de en büyük kuralı centilmenlik kuralı. Oyun içinde vurulduğunu söylemek bu spordaki en önemli unsur.
     Paintball sahasının hizmete açılmasının ardından polis adayı öğrenciler ve komiserlerden oluşan iki takım karşılaştı. Oldukça keyifli dakikalar geçiren öğrenciler, bir yandan eğlenirken diğer yandan da bu sporun silah eğitimi açısından kendilerine faydalı olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik POMEMden Paintball sahası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER