Öz

Öz-De-Bir temsilcileri CHP İl Başkanı Keleşi ziyaret etti


SAKARYA (A.A) - Özel Dershaneler Birliği (Öz-De-Bir) temsilcileri, CHP İl Başkanı Ecevit Keleşi ziyaret etti.
     Keleş, ziyarette yaptığı konuşmada, eğitim sisteminin sürekli değiştirilerek ülkenin geleceğinin tehlikeye atıldığını öne sürdü.
     Eğitim, yap-boz misali gündelik değişimlerle yönetilecek bir olgu değildir diyen Keleş, şöyle konuştu:
     Eğitim sisteminin sürekli değişmesi, bizi bugünlere kadar getirmiştir. Bugünümüze baktığımızda bunun çok net bir şekilde farkına varabiliriz. Dershanelerin bugün yaşadığı da eğitim sisteminin çarpıklığından kaynaklanmaktadır. Herkes çocuğunu dershaneye gönderemiyor. Eğitim, herkese eşit hakları sağlayamıyor. Bir diğer husus ise yasayla birlikte dershanelerde çalışacak binlerce öğretmenin açıkta kalması.
     Bugün ataması yapılmayan on binlerce öğretmen en azından dershanelerde mesleklerini icra edebilmektedirler. Tüm bu konular hesaplanmalı, buna göre kamuoyu oluşturulmalı ve planlı bir şekilde ilerlemek gerekmektedir.
     Öz-De-Bir Sakarya Temsilcisi Yavuz Müftüoğlu ise dershanelerin geçmişi ve geleceğiyle ilgili rapor hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bilgilendirme ziyaretlerimizi sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere, kamu kurum ve kuruluşlarına sırasıyla yapmaktayız. İhtiyaç ortadan kalkarsa bu memleketin yararına ne varsa yapmaya hazırız. Raporumuzda da dünyada ve ülkemizde özel dershaneler, dershanelere neden talep var, dershaneler neden eleştiriliyor, özel dershaneler neden sistem içinde kalmalıdır, aileler niçin ek eğitim sistemine ihtiyaç duyuyor, kademeler arası geçiş, sınavlar, dershaneler, gelecekle ilgili öneriler, ne/neler yapılmalı hususlarındaki tüm konuları detaylı şekilde anlattık.
     Her ne şekilde olursa olsun, dershaneler kaldırılırsa ülkede kayıt dışı ekonomi artacaktır.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER