Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -Nitelikli, niteliksiz kimseyi diğer ülkelere verecek halimiz yok -Türkiyenin tek sorunu terör kaldı. O da çözüme kavuşacak. Böylece, göreceksiniz Türkiye, hızına hız katacak (Fo


TEKİRDAĞ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Nitelikli, niteliksiz kimseyi diğer ülkelere verecek halimiz yok dedi.
     Ergün, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TASİAD) yeni hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerini önemsediklerini ifade ederek, esnaf ve sanayi odalarından istedikleri verimi alamadıklarını söyledi.
     Almanya ziyaretinden yeni döndüğünü anlatan Ergün, Almanyada 80 bine yakın işadamımız var. Önceki yıllarda Almanyaya amele olarak giden vatandaşlarımız, şimdi işadamı, bürokrat olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, artık siyasi iktidarını makro ekonomik yapısını güçlendirdi. Türkiyenin ekonomik başarısı dünyanın gıpta ile baktığı bir konuma geldi diye konuştu.
     Almanyanın nitelikli iş gücü aradığını ve göç politikasıyla iş gücü transferi konusunda çalışmalar yaptığını ifade eden Ergün, Almanya, Eskiden niteliksiz iş gücünü sizden alıyorduk. Şimdi, nitelikli iş gücünü yine sizden almak istiyoruz dediler. Orada durun dedik. Biz, artık yüksek teknoloji üreten, sanayisi güçlü olan bir ülkeyiz. Nitelikli, niteliksiz kimseyi diğer ülkelere verecek halimiz yok. Biz de işçileri yetiştirmeye çalışıyoruz. İşbirliği konusunda tabii ki diğer ülkelerle ortaklık kurarız. Bunlar, KOBİlerin ve teknolojinin geliştirilmesi alanlarında olabilir diye konuştu.
     Ülkelerin ekonomisinin sanayiye, üretime dayanmaması halinde uzun soluklu olmayacağını ifade eden Ergün, sanayinin daha da fazla geliştirilmesi amacıyla çalıştıklarını dile getirdi.
     Ergün, Tekirdağ, artık bir sanayi şehri. 11 organize sanayi bölgesiyle, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerin düzeyine erişti. Türkiyenin tek sorunu terör kaldı. O da, çözüme kavuşacak. Böylece, göreceksiniz Türkiye, hızına hız katacak şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından Bakan Ergün, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ile birlikte, TASİADın yeni hizmet binasının açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Ali Bayaslan
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER