Bin 100 gram doğan bebek hayata

Bin 100 gram doğan bebek hayata tutundu


AKSARAY (A.A) - Aksarayda 7 aylık doğan bin 100 gram ağırlığında Semih Sami bebek hayata tutunmayı başardı.
     7 aylık hamile olan Fadimana Aygün, aniden rahatsızlanarak Aksaray Şammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırıldı.
     Doğuma alınan Aygün bin 100 gram ağırlığında erkek çocuk dünyaya getirdi. Prematüre doğan ve adı Semih Sami konulan erkek bebek, hastane doktorları tarafından bakım altına alındı.
     Bir aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşan Semih Sami bebek taburcu edildi.
     Hastane doktoru Fatih Battal, 32 haftanın altında doğan bebekleri çoğunlukla başka illere sevk ettiklerini belirterek, Burada bin 100 gram bebeğimiz doğmuştu. Bebeğimizi yatırdık ve yaklaşık bir ay kadar yoğun bir tedavi ve bakımla bebeğimizi iyileştirdik. Bugün de taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bebek hastamız şu an annesini emiyor ve kilo alıyor. Çok iyi durumda diye konuştu.
     Bebeğiyle hastaneden ayrılan anne Fadimana Aygün ise Bebeğimiz bin 100 gram doğmuştu. Şu anda bin 500 gram oldu. Benim ilk kız çocuğum normal doğmuştu. Bu ikinci bebeğim. Biz böyle beklemiyorduk ama Rabbimin bize bir lütufuymuş. Küçük doğduğu için çok üzülmüştüm. İnşallah yaşayacak. Doktorlar, hemşireler çok iyi baktılar. Hepsine teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Bin 100 gram doğan bebek hayata Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER