Binadan düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını

Binadan düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti -Antalyada 3üncü kattaki evlerinin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk, yaşamını yitirdi


ANTALYA (A.A) - Antalyada 3üncü kattaki evlerinin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti.
     Demirgül Mahallesi Astalya Sitesinde annesi Gülten Yapanın yemek yaptığı sırada evlerinin balkonuna çıkan 2 yaşındaki Hira Nur Yapa, demir korkuluklara tırmandı. Dengesini kaybeden küçük kız, beton zemine düştü.
     Bu sırada sitenin karşısındaki inşaatta çalışan işçilerin fark ederek komşularına haber vermesi üzerine küçük kız, bir vatandaşın otomobiliyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yapa, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
     Babası Mehmet Salih Yapa ve yakınları tarafından hastanenin morgundan alınan küçük kızın cenazesi, Demirgül Camisinde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan mezarlığa defnedildi.
     Hira Nurun kuzeni Lokman Yani, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerin balkonlarındaki demirlerin sağlam yapılmadığını, çocukların tırmanmasına uygun yatay şekilde yapıldığını ifade etti.
     Evleri inşa edenlerin balkonlara özen göstermediğini savunan Yani, Her gün balkondan bir çocuğun düşerek öldüğü haberini okuyoruz. Başımıza gelince balkon korumalarının ne kadar önemli olduğunu anladık. Kuzenimin düştüğü balkon demirleri merdiven gibi yapılmış. Çocuk, aşağıdan diğer çocukların sesini duyunca merdivenden çıkar gibi tırmanmış ve düşmüş dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Binadan düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER