Bine yakın bitki türünün yer aldığı

Bine yakın bitki türünün yer aldığı Botanik Bahçesi geliştirilecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kurduğu ve bine yakın tür ve 100 binlerce kök bitkinin yer aldığı Botanik Bahçesinin geliştirilmesi hedefleniyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin Yaşam Parkı yanında 20 dönümlük alan üzerinde kurulan, bine yakın tür ve 100 binlerce kök bitki barındıran bahçe, ziyaretçiler için yeni bir dinlenme alanı ve bitkiler konusunda eğitici, öğretici bir mekan haline geldi.
     Dünyanın ve Türkiyenin farklı bölgelerinde yetişen bitki türlerini bir arada sunan ve bunun yanında kentin ender bitkilerinin de yer aldığı Botanik Parkına gelen ziyaretçilerin daha sağlıklı bilgi alabilmesi için kulaklıklı ses sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde ziyaretçiler, herhangi bir bitki hakkında tüm özellikleri öğrenebiliyor.
     Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yeşil Alanlar Şube Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, ses sistemi sayesinde aynı anda 40 kişilik ziyaretçi ekibine aynı anda bilgi aktarılabildiğini belirtti.
     Ziyaretçilerin, bir danışman eşliğinde bahçeyi gezerken, bitkilerle ilgili bilgilere de kolayca sahip olabildiğini ifade eden yetkililer, bahçenin geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Bine yakın bitki türünün yer aldığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER