Bingölde terörle mücadele

Bingölde terörle mücadele -Genç ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda araziye tuzaklanmış vaziyette 2 el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 1,5 kilo amonyum nitrat, 1,5 kilo C4 patlayıcı, 2 elektrikli fünye ve 1 basma düzeneği i


BİNGÖL (A.A) - Genç ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda, araziye tuzaklanmış vaziyette 2 kullanılmaya hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan 1,5 kilo amonyum nitrat, 1,5 kilo C4 patlayıcı, 2 elektrikli fünye ve 1 basma düzeneği ile bir sığınak bulundu.
     Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Genç ilçesine bağlı Doğanlı köyü mülki sınırları içerisinde 23-24 Kasımda yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen 8 terör örgütü PKK mensubu dışında başka bir grubun da aynı bölgede barındığı ve kış hazırlıkları içerisinde olduğu bilgisi alınması üzerine bölgede geniş çaplı bir operasyon düzenlendiği bildirildi.
     Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığının koordinesinde dün başlatılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye tuzaklanmış vaziyette 2 kullanılmaya hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan 1,5 kilo amonyum nitrat, 1,5 kilo C4 patlayıcı, 2 elektrikli fünye ve 1 basma düzeneği bulunduğu kaydedilen açıklamada şöyle denildi.:
     Arazide yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü mensuplarına ait sığınak tespit edilerek kullanılmaz hale getirildi. Sığınak içerisinde 5 kilogram şeker, 5 kilogram tuz, 5 kilogram pekmez, 2 araç aküsü, 10 büyük tüp, 1 küçük tüp, 30 büyük boy pil, 1 DVD oynatıcısı ile giysi ele geçirildi. Bu operasyon ile örgütün kış yapılanmasına bir darbe vurulmuş oldu.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde terörle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER