Bingöl TSO Başkanı Çalbay:

Bingöl TSO Başkanı Çalbay: "Dışardan Bingöle gelip yatırım yapmak zor. Biz Bingölün öz kaynaklarıyla başarılı çalışmalar yapacağız"


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Çalbay, "Dışardan Bingöle gelip yatırım yapmak zor. Biz Bingölün öz kaynaklarıyla başarılı çalışmalar yapacağız" dedi.
     Çalbay, yaptığı açıklamada, oda olarak ildeki yatırımları artırmak için KOBİ desteklerinden, bankaların yaptıkları yardımlardan bütün üyelerini haberdar etmek istediklerini söyledi.
     Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren temsilcileri ile ihracata yönelik dış geziler yapmayı planladıklarını ifade eden Çalbay, şöyle dedi:
     "Diğer illerdeki başarılı ticaret odalarını ilimize özgü ürünlerle ilgili çalışmalarımızda örnek alacağız. Görevi yeni devraldığımız için yapılanma aşamasındayız. İnşallah kısa süre içinde başarılı işlere imza atacağız. Bu kapsamda hazırlıkları yetişirse Türkçe Olimpiyatları ilimizde yapılacak. Olimpiyatlara çevre illerden 50 bini aşkın katılım bekleniyor. Bu da Bingölün tanıtımı için önemli bir fırsat. Bingöl, Mardin ve Diyarbakır gibi büyük ve gelişmiş illerle aynı teşvik bölgesinde yer alıyor. Bu iller varken dışarıdan Bingöle gelip yatırım yapmak zor. Biz Bingölün öz kaynaklarıyla başarılı çalışmalar yapacağız. Bunlar öncelikle kavurma, bal, seracılık ve küçükbaş hayvancılık. Bingöl öz kaynakları bakımından zengin bir il, biz de bu kaynaklardan yararlanmaya çalışacağız."
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingöl TSO Başkanı Çalbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER