Birleşik Metal

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu: -Aynı işi yapan işçiler arasında kıdem farkıyla açıklanamayacak bir ücret uçurumu var


KOCAELİ (A.A) - Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Aynı işi yapan işçiler arasında kıdem farkıyla açıklanamayacak bir ücret uçurumu var dedi.
     Serdaroğlu, sendikasının Kocaeli şubesinde düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının aynı işi yapan işçilerin aynı ücreti alması olduğunu belirterek, birinci 6 ay ücret zammı uygulamasından önce 6 kademeli ücret tamamlaması talep ettiklerini anlattı.
     Aynı işi yapan işçiler arasında kıdem farkıyla açıklanamayacak bir ücret uçurumu var diyen Serdaroğlu, ücret tamamlama ve zammın ardından en düşük saat ücretinin 5,58 TL olarak düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.
     Türkiyedeki işçilerin dünyanın en uzun süreli çalışan işçileri arasında bulunduğunu öne süren Serdaroğlu, Hiçbir ücret indirimine gidilmeksizin çalışma sürelerinin kısaltılmasını istiyoruz. Teklifimiz, haftada 5 gün, günde 7,5 saatten 37,5 saat çalışılması, cumartesi ve pazar günlerinin hafta tatili olması ve ödemelerin 45 saat üzerinden yapılmasıdır diye konuştu.
     İş yerlerinde ikramiye dahil, en düşük ücretin net 940 lira olduğunu, verdikleri teklifin kabul edilmesi halinde söz konusu ücretin bin 200 liraya çıkacağını belirten Serdaroğlu, en düşük maaş alan çalışanların gelirlerinde net 260 lira artış olacağını söyledi.
     Serdaroğlu, 1 Eylülden itibaren 15 bin çalışanı ilgilendiren, 2 yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi taslağını, yarın Metal Sanayicileri Sendikasına (MESS) sunacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER