Bitliste Bölge Halk Oyunları yarışması

Bitliste Bölge Halk Oyunları yarışması -Şube Müdürü Kardaş: "Bölge yarışmalarının Bitliste yapılması kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor"


BİTLİS (A.A) - Türkiye Okul Oyunları Federasyonu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun organizesiyle düzenlenen "Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Okullararası Halk Oyunları Grup Yarışması" Bitliste düzenlendi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda düzenlenen yarışmalara, 8 ilden 14 okulun halk oyunları ekibi katıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hamdullah Kardaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaları kentte gerçekleştirmek için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
     Bölge yarışmalarının Bitliste yapılmasının kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kardaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Yarışmalar yıldızlar ve gençler kategorisinde yapıldı. Bu yarışmaların Bitliste yapılması için Türkiye Okul Oyunları Federasyonu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna başvurduk. Başvurumuzun kabul edilmesi bizi memnun etti. Ayrıca 8 ilden gelen ortaokul ve lise halk oyunları ekibindeki öğrenci ve eğiticilerine Bitlisin tarihi ve turistik yerlerini tanıtma fırsatı bulacağız. Bu da bizim için çok önemli."
     Yarışmada, düzenlemeli yıldızlarda Siirt Kurtalan Atatürk Ortaokulu ve Gençlerde Siirt Zübeyde Hanım Lisesi 1inci olurken, düzenlemesiz yıldızlarda Dideban Ortaokulu ve Gençlerde Batman Yahya Kemal Lisesi 1inci oldu.
     Yarışmada yıldız ve gençler kategorisinde birinci olan okullar Türkiye finallerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini temsil edecek.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Bölge Halk Oyunları yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER