Bitlis Belediye Başkanı Alaydın:

Bitlis Belediye Başkanı Alaydın: Her yeni yıla yeni hedeflerle giriyoruz


BİTLİS (A.A) - Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, her yeni yıla yeni hedeflerle girdiklerini söyledi.
     Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Alaydın, belediye hizmetlerinde, önceki yıllara oranla, her yıl hizmet trendinin arttığını belirtti.
     Baharla birlikte Bitlisin şantiye alanına döneceğini ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:
     50 milyon doların üzerinde ihale rakamlarıyla, Bitliste 2 yılda büyük yatırımlar olacak. Belediye olarak geçmişte sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntılarla çok mücadele ettik. Başta kurumsal yapıyı düzenleyip, yapılacak işleri projelendirdik. Kurumsal yapıyı, belli bir noktaya getirdik. Ama yeterli değil. Geçmişin izleri çok kolay silinmiyor. Bugüne kadar 5 milyon liraya yakın araç gereç yatırımı yapmak zorunda kaldık.
     Bir belediyenin hangi noktaya geldiğinin en iyi belirtisinin personel giderlerine ayrılan bütçe olduğunu belirten Alaydın, iyi bir belediyenin personel giderlerini en aza indiren belediye olduğunu kaydetti.
     Alaydın, şöyle devam etti:
     Çünkü personel giderlerine paralel, geri kalan giderler belediyeye hizmet olarak yapabilecek iştir. Bu noktada personel giderlerimizi yüzde 90dan, yüzde 30 noktasına getirmemiz, hizmetimizi rahatlatıyor. Hizmet alanımızı genişletiyor. Mesela Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde onlarca iş ve proje yürütüyoruz. Bunu yapabilmemizdeki tek gerçek, bu personel giderlerinde geldiğimiz noktadır. Bütçeyi getirdiğimiz nokta da önemli. Bundan 4 sene önce 9 milyon lira olan bütçeyi, 30 milyon liraya çıkardık. Bu bir belediye için çok ciddi rakamdır.
     Başkan Alaydın, kahvaltı sonrasında gazetecilere yılbaşı hediyesi olarak gömlek ve kravat hediye etti.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis Belediye Başkanı Alaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER