Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz:

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: -Kentte yaşayan herkes eğitimin iyi bir seviyeye çıkması için pozitif katkı sunuyor


BİTLİS (A.A) - Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, kentte yaşayan herkesin eğitimin iyi bir seviyeye çıkması için pozitif katkı sunduğunu söyledi.
     Bitlis Öğretmen Evinde 2011-2012 eğitim öğretim yılını değerlendiren Korkmaz, bu yıl eğitimi 520 okuldaki 3 bin 219 derslikte, 102 bin 611 öğrenci ve 4 bin 580 öğretmenle tamamladıklarını bildirdi.
     Bu yıl 3 büyük proje uyguladıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Kentte yaşayan herkes eğitimin iyi bir seviyeye çıkması için pozitif katkı sunuyor. Üç yıl boyunca Gelişim İçin Değişim projesini uyguladık. Bu yıl projeyi biraz daha revize ettik. Proje kapsamında her deneme sınavından sonra okullarda öğretmenlerimizle alınan puanları değerlendirdik. Ama bunu istisnasız her okulumuzda yaptık. Sezon başında okullarımız için hedef belirledik. Okullarımızın yüzde 90ı belirlediğimiz hedeflerin üzerine çıktı. Geçen hafta sonu yapılan SBSye 6 bin 116 öğrencimiz katıldı ve çoğu başarılı oldu. Bu konuda dershane, öğretmen, öğrenci ve veliler üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi.
     Eğitimde akademik başarısı az olan öğrencilerin başarısını artırmak için, Riski Azalt Başarıyı Artır (RABA) projesini geliştirdiklerini dile getiren Korkmaz, projeyle öğrencileri sosyal, kültürel ve sportif yönden desteklemeyi planladıklarını ifade etti.
     Korkmaz, Projeyle öğrencilere belirli periyotlar halinde değerler eğitimi de verildi. Ayrıca öğrencilerimize rehberlik yaptık. Öğretmenlerle de istişare yapıldı. RABA projesinin sonuçlarını almaya başladık. Bunu pilot olarak uyguladık. Mesleki liselerde eğitimin çok iyi bir yere geldi. Bunu deneme sınavlarında, derslerde ve öğrencilerin davranışlarında gördük. Önümüzdeki yıl bunu biraz daha genişleterek, tüm liselerde uygulayacağız dedi.
     Yükseköğretime Giriş Sınavında (YGS) ise 2 bin 400 öğrenci üzerinden bir değerlendirme yaptıklarını ve geçen yıl alınan puanın üzerine çıktıklarını kaydeden Korkmaz, Önümüzdeki hafta 4 oturumlu yapılacak olan LYSde yine çok iyi bir yerde olacağız. Çok büyük bir terslik olmazsa, yine Türkiyede derece yapacağımıza inanıyorum. Bitliste eğitimin akademik, sosyal ve kültürel yönü, paydaşlarımızla çok iyi bir yere geldi diye konuştu.
     Korkmaz, ayrıca yıl boyunca düzenlenen Bu Benim Eserim ile TÜBİTAKın düzenlediği proje yarışmalarında da iyi dereceler aldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER