Bitlis Muay Thaide bölge birincisi oldu

Bitlis Muay Thaide bölge birincisi oldu -Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonasında, 24 birincilik alan Bitlisli sporcular, takım halinde şampiyon oldu


BİTLİS (A.A) - Muay Thai Federasyonu tarafından 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Iğdırda düzenlenen Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonasında, Bitlis takım halinde bölge birincisi oldu.
     Iğdır, Kars, Erzurum, Van, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Erzincan illerinden 150 sporcunun katıldığı şampiyonada, Bitlisli sporcular 24 birincilik aldı.
     Tatvanda bulunan Türkiye Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon başkan vekili Okşar Taştanın da katıldığı ve 4 gün süren müsabakaların dostluk havasında geçtiğini söyledi.
     Aygün, şampiyonada kilolarına göre 1. ve 2. olan sporcuların 24 Şubat-2 Mart 2013 tarihleri arasında, Antalyanın Alanya ilçesinde yapılacak Türkiye Şampiyonasına, çocuklar ve gençler kategorilerinde birinci olanların ise mart ayında İstanbulda düzenlenecek Dünya Şampiyonasına katılacağını belirtti.
     Sporun bireysel, ekonomik ve sosyal yönleriyle ele alındığında, halk sağlığının korunmasında, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde, ekonominin, toplumsal barışın, sosyal uyumun geliştirilmesinde önemli yere sahip olduğunu kaydeden Aygün, şöyle konuştu:
     Bölgemizde hızla yayılan uyuşturucu, terör belası ve zararlı alışkanlıklardan gençlerimizi korumak için bir an evvel spor alışkanlığının ve kültürünün geliştirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede lisanslı sporcu sayısının artırılması, olimpiyat ruhunun yaygınlaştırılması, yetenekli ve başarılı gençlerin elit sporcu haline gelmesi için tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri çaba sarf etmeli. Gençler, yıllardır çeşitli nedenlerle veya yanlış politikalarla, birçok haktan olduğu gibi, spordan da mahrum bırakıldı. Son yıllarda bakanlığımızın, federasyonların müspet politikaları, üstün gayretleriyle gençlerimiz profesyonel anlamda sporla tanıştı.
     Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonasında, fırsat verilmesi halinde gençlerin neler yapabileceğine bir kez daha şahit olduklarına dikkati çeken Aygün, sporcuların müsabakalarda saygı, sevgi ve centilmenlikten ödün vermediğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitlis Muay Thaide bölge birincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER