Bitlis PMYOnun akademik yılı açılış töreni

Bitlis PMYOnun akademik yılı açılış töreni -Vali Yurdakul: Polislik fedakarlık, faydalı olma, insanı geliştirme, muhafaza etme ve insana hizmet etme mesleğidir


BİTLİS (A.A) - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Polislik; fedakarlık, faydalı olma, insanı geliştirme, muhafaza etme ve insana hizmet etme mesleğidir dedi.
     Yurdakul, Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, polislerin insanların canını korumak için kendi hayatını ortaya koyduğunu anımsattı.
     Okul gezilerinde öğrencilerle yaptığı sohbetler sırasında öğrencilerin bir çoğunun polis olmak istediklerini söylediklerine dikkati çeken Yurdakul, şöyle konuştu:
     Polislik; fedakarlık, faydalı olma, insanı geliştirme, muhafaza etme ve insana hizmet etme mesleğidir. Her mesleğin bir önemi ve kutsiyeti var. Ancak polisler, insanların canını korumak için kendi hayatını ortaya koyar. Bu bakımdan öğrencilerimizi bu kutsi ve ulvi mesleği seçtikleri için kutluyorum. Güvenlik çok yönlü ve tabiatı gereği zor bir hizmet. Öğrencilerimiz devletin sunduğu imkanı en iyi şekilde kullanmalı ve kendilerini çok iyi yetiştirmeli.
     Okul Müdürü Kenan Özgür ise okulda yeni eğitim ve öğretim dönemine 278i birinci sınıf, 276sı da ikinci sınıf olmak üzere 554 öğrenciyle başlandığını bildirdi.
     Özgür, büyük önder Atatürkün sözlerini anımsatarak akla ve ilme dayalı çağdaş medeniyet yolunda, aydınlık yarınlar için, geleceğe umutla bakan Türkiyenin güven duyduğu polisleri yetiştirmenin, en önemli gayeleri olduğunu vurguladı.
     Konuşmaların ardından, başarılı personel ve öğrencilere ödüller verildi.
     Törene, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Haspolat, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin / Yahya Öylek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bitlis PMYOnun akademik yılı açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER