Bitlis Valisi Yurdakul, Selçuklu Mezarlığını gezdi

Bitlis Valisi Yurdakul, Selçuklu Mezarlığını gezdi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Ahlat Selçuklu Mezarlığındaki kazı çalışmalarını ve yapımı devam eden yeni müze ve karşılama merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu.
     Yurdakul, incelemesi sırasında yürütülen kazı çalışmaları hakkında Eski Ahlat Şehri Kazı Başkanı Prof. Dr. Recai Karahandan bilgi aldı.
     Yurdakul, Emir Bayındır Kümbeti etrafında yürütülen çevre düzenlemesi ve otopark çalışmalarını denetleyerek, Çifte Hamamı da gezdi.
     Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirterek, buradaki mezar taşlarının ayağı kaldırılması, çevre düzeninin yapılması, bu mezar taşlarının sağlıklaştırılması, mezar taşları üzerindeki ibarelerin tercüme edilerek bilgi levhalarına aktarılmasının önemli bir proje olduğunu söyledi.
     Ahlat mezar taşlarının bin yıllık geçmişinin olduğunu hatırlatan Yurdakul, şunları kaydetti:
     Ancak gereken ilgiyi şimdiye kadar gösterememişiz. Ama görünen o ki cumhurbaşkanımız, başbakanımız, Kültür ve Turim Bakanımız ile şehrin yöneticileri buranın bütün kurumsal kapasitesi ile bu mezarlığın yaşama geçirilerek turizme kazandırılması yönünde çok ciddi çalışmalar olmuş. Bu bölgenin özellikle bir inanç turizm merkezi olarak bir destinasyon olacağına yürekten inanıyorum. Bunu geliştirmek için de valilik olarak çaba içerisinde olacağız.
     Yurdakul, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın 11 Eylül günü kentte gelerek Ahlatta yapılan çalışmaları yerinde göreceği ve tamamlanan bazı çalışmaların açılışını gerçekleştireceğini kaydetti.
     Vali Yurdakula, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör eşlik etti.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Bitlis Valisi Yurdakul, Selçuklu Mezarlığını gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER