BM ve Arap Birliği Suriye Özel

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi Hatayda -El-ibrahimi: -(Suriyelilerin) Türkiye genelinde çok iyi karşılandıklarını ve çok iyi muamele gördüklerini duyduk. Umarız ülkelerine bir an önce barış gelir


HATAY (A.A) - BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, (Suriyelilerin) Türkiye genelinde çok iyi karşılandıklarını ve çok iyi muamele gördüklerini duyduk. Umarız ülkelerine bir an önce barış gelir dedi.
     El-ibrahimi, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hatayda Suriyelilerin kaldığı bir kampı ziyaret etmek için geldiğini söyledi.
     Suriyeli mültecilere gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden el-ibrahimi, Türkiye genelinde çok iyi karşılandıklarını ve çok iyi muamele gördüklerini duyduk. Umarız ülkelerine bir an önce barış gelir. Dün akşam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikteydik. Kendisine de buraya geleceğimizi ilettik diye konuştu.
     Hatay Valisi Lekesiz de, el-ibrahiminin dileklerine yürekten katıldığını ve Suriyeye kısa zamanda barış gelmesini ve kaosun sona ermesini temenni ettiklerini söyledi.
     E-ibrahiminin gerek diplomatik birikimi, geçmişi, gerekse kamuoyunda güven telkin eden kişiliğinin barışın gelmesine katkıda bulunacağına inandığını vurgulayan Lekesiz, Suriyeye barışın gelmesinde sizin de önemli bir katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Sizin gerek diplomatik birikiminiz, geçmişiniz, gerekse kamuoyunda güven telkin eden kişiliğiniz, barışın gelmesine katkıda bulanacaktır buna inanıyorum. Uzmanlığınız, geçmişiniz, bu konuda güven telkin eden kişiliğiniz barışa olan umutları daha da arttırdı diye konuştu.
     Lekesiz, daha sonra el-ibrahimiye barışa yapacağı katkıdan dolayı, farklılıkların yüzyıllardır bir arada barış ve uyum içeresinde yaşadığı, üç semavi dinin simgelerinin yer aldığını plaket verdi.
     El-ibrahimi, ziyaretin ardından Suriyelilerin kaldığı kampı ziyaret etmek üzere Altınözü ilçesine hareket etti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven-Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber BM ve Arap Birliği Suriye Özel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER