Bodrumda, Anılarla Bodrum sohbetleri

Bodrumda, Anılarla Bodrum sohbetleri -Bodrumda yaşayan ve yaşları 60 ile 90 arasında değişen kadınlar için Cumhuriyetin 89. kuruluş yılında sohbet etkinliği düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu ve Bodrum Belediyesince Bodrumda Anılarla Bodrum Sohbetleri etkinliği düzenlendi.
     Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı nedeniyle uzun yıllardır Bodrumda yaşayan ve yaşları 60 ile 90 arasında değişen kadınlar bir araya getirildi. Etkinlikte, Cumhuriyet kadınının ne demek olduğu ve kurtuluş mücadelesi anlatıldı.
     Etkinlik öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bodrum Sözlü Tarih çalışma Grubu Sorumlusu Nuran Yüksel, sözlü tarih çerçevesi içerisinde anılarla Bodrum sohbetlerinin 2007 yılında başladığını ve halen devam ettiğini söyledi.
     Bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlikte Bodrumda yaşayan Cumhuriyet kadınlarını konuk ettiklerini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:
     Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bu ayki konumuzu Bodrumlu Cumhuriyet kadınlarına adadık. Aramızda olmayanların ruhu şad olsun diyoruz, aramızda olanların ise kurtuluş mücadelesini benimsemiş olanları, eşitlik fikrini kabullenerek, özümseyerek, Cumhuriyeti bugünlere taşıyan değerlerimizi, Bodrumu Bodrum yapan değerlerimizi konuk etmek istedik. Anılarını paylaşmak geçmişten geleceğe taşımayı arzu ettik. Her biri birbirinden önemli kadınlarımız, büyüklerimiz... Onların geçmiş tarihle ilgili anılarını ve yakın tarihle ilgili ilk ağızdan belge ve bilgilerini kayıt altına alacağız. Onları ölümsüzleştirmek ve Bodrumda kuracağımız Kent Müzesinin arşivini oluşturma çalışmalarını sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu bitmeyecek bir çalışmadır.
     Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Kocadon, Bodrumu Bodrum yapan değerleri bir arada görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda, Anılarla Bodrum sohbetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER