Bodrumda deve güreşleri yağmur altında yapıldı

Bodrumda deve güreşleri yağmur altında yapıldı -İlçede düzenlenen ve güneşli bir havada başlayan deve güreşleri, başlayan yağmura rağmen devam ettirilerek tamamlandı -Sahipleri develerini naylonlarla kapatarak yağmurdan koruma


MUĞLA (A.A) - Bodrum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve güneşli bir havada başlayan deve güreşleri, başlayan yağmura rağmen devam ettirilerek tamamlandı.
     Bodrumun Kızılağaç mevkisindeki arenada düzenlenen geleneksel deve güreşleri festivaline Çanakkale, Antalya, Aydın, İzmir, Muğla ve Bodrumdan yaklaşık 100 deve katıldı. Sabah saatlerinde başlayan güreşlere birçok il ve ilçelerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Deve güreşlerinin yapıldığı alanın etrafında vatandaşlar hem piknik yaptı hem güreşleri izledi.
     Güzel bir havada başlayan güreşler, yağmurun başlamasına rağmen iptal edilmedi. Develerin ıslandığını gören bazı deve sahipleri, yanlarında getirdikleri naylonlarla üzerlerini kapatarak yağmurdan korumaya çalıştı. Çocuklarıyla güreşleri izlemeye gelen bazı vatandaşlar güreşlerden ayrılırken, bazı vatandaşlar ise yağışa rağmen izlemeyi tercih etti.
     Güreşlere Bodrumdan katılan Nagihan Özak, Bodrumun yöresel güreşlerini izlediklerini belirterek, Ailece hem piknik yapıyoruz hem de güreşleri izliyoruz. Eşim ve arkadaşlarımla beraber buradayız dedi.
     KOAH hastası olmasına rağmen güreşleri oksijen tüpüyle izlemeye gelen Yener Çağlayan, hayatında ilk kez deve güreşleri izlediğini anlatarak, 40 yıl yurt dışında kaldım, şu an Didimde yaşıyorum. Güreşleri izlemek için buraya geldim. Oksijen sorunum var, değişiklik olsun diye güreşlere katıldım. Tüpü taşımak zor, ama bunun meşakkatine razıyım diye konuştu.
     Güreşlere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonın Goca Bodrumlu isimli devesi de katıldı.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda deve güreşleri yağmur altında yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER