Bodrumdaki esnafın protesto gösterisi

Bodrumdaki esnafın protesto gösterisi -Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan: Turizmi böyle kötü göstermeye, baltalamaya hiç kimsenin hakkı yok


MUĞLA (A.A) - Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Gümbet Mahallesinde hanutçuluk yapıldığı gerekçesiyle kapatılan işyerleri sahiplerinin ve çalışanlarının yaptığı protesto gösterisiyle ilgili, Turizmi böyle kötü göstermeye, baltalamaya hiç kimsenin hakkı yok dedi.
     Gödekmerdan Bodrum Kaymakamlığında düzenlediği basın toplantısında, Bodrumda hanutçuluk ile ilgili mücadeleyi tüm şartlarını yerine getirerek yapacaklarını daha önce katıldığı toplantılarda da dile getirdiğini ifade ederek, Turizmi böyle kötü göstermeye, baltalamaya hiç kimsenin hakkı yok diye konuştu.
     Bugüne kadar hanutçuluk yaptığı gerekçesiyle 20 işletmenin kapatıldığını ifade eden Gödekmerdan, hanutçulukla ilgili denetimlerinin sürdüğünü, yasalara göre suç olan hanutçuluğun turizmin göz bebeği olan Bodrumda yaşamak istemediklerini dile getirdi.
     Hanutçuluğa göz yummayacaklarını daha önce defalarca dile getirdiklerini ifade eden Gödekmerdan, Bütün ikazlarımıza rağmen hanutçuluk devam etti. Esnafımız bu yıl da bu konunun üzerine gidilmeyeceğini zannettiler. Ancak biz izin vermeyeceğimizi söylemiştik dedi.
     Yaptıkları denetimlerin hepsini görüntülerle tespit ettiklerini kaydeden Gödekmerdan, hanutçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 30 güne kadar kapatma cezası uygulanması gerektiğini, ancak cezayı 15 gün olarak uyguladıklarını belirtti.
     Kaymakam Gödekmerdan, amaçlarının hanutçuluğun önlenmesi ve hanutçuluk yapılmadan da turizmin yapılabileceğini göstermek olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Biz Bodrumun hanutçulukla kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Bir turist mağazaya gidiyor, alışveriş yapmadan çıkmak istiyor, ancak esnaf bu turisti dövüyor. Böyle turizm olmaz. Bu esnaf arkadaşlar bugünü düşünüyor, turizm zarar görmüş umurlarında değil. Biz görevimizi yapıyor, suçlu duruma düşüyoruz. Onlar hanutçuluk yapıyor haklı duruma çıkıyor. Biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz.
     Eylem yapan işyerleri sahipleri ve çalışanlarının hello dedik, kapatıldık dediklerini, ancak kapatma cezası verdikleri işletmelerin görüntülerle tespit edildiğini belirten Gödekmerdan, mayıs ayında 12 işletmenin, haziran ayında da 8 işletmenin kapatıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumdaki esnafın protesto gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER