Boluda 12 ay boyunca kayak yapılacak

Boluda 12 ay boyunca kayak yapılacak -Bir otel bahçesinde kurulan özel kayak pisti sayesinde tatilciler, yıl boyunca kayak yapma imkanı bulacak (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Boluda bir otel bahçesinde kurulan özel kayak pisti sayesinde tatilciler, yıl boyunca kayak yapma imkanı bulacak.
     Bolunun Karacasu beldesinde faaliyet gösteren bir otelin bahçesine, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan ve 4 mevsim kayak yapılmasına imkan sağlayan özel bir kayak pisti kuruldu.
     Türkiyede ilk defa kurulan pist sayesinde otel yönetimi misafirlerine 12 ay boyunca kayak keyfi yapma imkanı sağlıyor.
     Gazelle Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergün, İngiltereden getirilen özel bir malzeme ile Türkiyede ilk defa bu tarz bir pist hazırlandığını ifade ederek, Kartalkayada bir kayak otelimiz olduğu için biz kayağa tutkunuz. Onun içinde burada da ne yapabiliriz diye yurt dışında araştırdık. Bu sistemi bulduk ve burada kurduk. Bu pistin yapımında kullanılan malzeme kauçuk esaslı bir malzeme. Özel bir çime benzeyen bir malzeme ama çim değil. Pist suni, kayakta normal kayaklarla yapılıyor. Bu sayede misafirlerimize 12 ay kayak keyfi yaşatacağız şeklinde konuştu.
     Pistin 100 metre uzunluğunda bir eğitim pisti niteliğinde olduğunu dile getiren Ergün, Buradaki pistte aynı anda 50 kişi kayabilecek. Pist 100 bin Avroya mal oldu. Burada ilk önceliğimiz, kayak bilmeyen misafirlerimize kaymayı öğretmek. Burada kaymayı öğrenen misafirlerimiz Kartalkayada rahat bir şekilde kayabilecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boluda 12 ay boyunca kayak yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER