Boluda orman yangını

Boluda orman yangını -Mudurnuda çıkan orman yangınında bir hektar karaçam ormanı yandı -Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: Mudurnuda çıkan orman yangını söndürüldü ve soğutma çalışmaları devam ediyor (Fotoğrafl


BOLU (A.A) - Mudurnuda çıkan orman yangınında bir hektar karaçam ormanı yandı.
     Mudurnu Vakıf Aktaş Bölgesi Kızgınlık Deresi 52 nolu bölgede bir ağaca yıldırım isabet etmesi sonucu orman yangını çıktı. Yangını gören köylülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen Orman İşletme Müdürlüğü, Mudurnu Belediyesi ile Mudurnu ve Göynük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.
     Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürülen yangın nedeniyle söndürülen yangın sonrası bir hektarlık alan yandı.
     Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangını ihbarının gelmesiyle birlikte ekiplerin bölgeye hareket ettiğini belirterek, Çıkan yangın söndürüldü ve soğutma çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. yangında bir hektarlık alan yandı dedi.
     Vatandaşların duyarlılığı sayesinde yangına erken müdahale yapıldığını ifade eden Köstereli, En küçük ihmal büyük zararlara neden olmakta. Bu ormanlar hepimizin ve sahip çıkmamız gerek diye konuştu.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boluda orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER