Bolu Dağında karla mücadele çalışmaları

Bolu Dağında karla mücadele çalışmaları -Karayolları ekipleri, TEM otoyolu, D-100 ve D-655 karayollarında ulaşımın aksamaması için yoğun çaba gösteriyor


DÜZCE (A.A) - Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bolu Dağında dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle, TEM Otoyolu, D-100 karayolu ve D-655 Düzce-Zonguldak geçiş noktalarında ulaşımın aksamaması için yoğun çaba gösteriyor.
     TEM Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde yaklaşık 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı bölgede 30 santimetreye ulaştı.
     Ulaşımın aksamaması için bölgede yoğun çalışma yürüten karayollarına bağlı 7 ekip, Bolu Dağı TEM Otoyolunda Düzce-Kaynaşlı gişeleri ile Bolu-Abant gişeleri arasındaki 28 kilometrelik güzergahın her iki yönünde küreme, kumlama ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
     D-100 karayolu Bolu Dağının Düzce ve Bolu arasındaki alan ile D-655 Düzce-Akçakoca karayolunda da çalışmalarını devam ettiren ekipler, yolların ulaşıma kapanmaması için toplam 650 ton tuz ve kum serpti.
     Yetkililer, bölgede kar yağışının bugün de devam edeceğini belirterek, söz konusu güzergahları kullanacak sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu Dağında karla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER