Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taş: -"Beyaz et sektörü sadece Bolu için değil, Türkiyede önemli bir paya sahip"


BOLU (A.A) - Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, "Beyaz et sektörü sadece Bolu için değil, Türkiyede önemli bir paya sahip" dedi.
     Mudurnu Belediyesine ait düğün salonunda düzenlenen Çiftçiler Günü etkinliklerinde konuşan Taş, tarımın insanlık kadar eski olduğunu söyledi.
     Taş, toprağın çok değerli olduğunu ve çiftçiler tarafından şekillendirildiğini belirterek, "Çiftçinin ürettiği ürünler tarladan tüm ailelerin sofralarına geliyor ve insanların en temel ihtiyacını karşılıyor" diye konuştu.
     "Tarımsal faaliyetler Bolunun geçim kaynakları arasında yüzde 30,5dir" diyen Taş, "Boluda tarım arazilerinin dağılımında en büyük paya sahip olan tarlalardır. Tarım arazileri 145 bin 182 hektar yani bu çok ciddi bir rakam. Hayvancılığa bakarsak 127 bin büyükbaş, 112 bin küçükbaş ile 37 milyon 617 bin adet kanatlı hayvan bulunmakta" şeklinde konuştu.
     Taş, kanatlı hayvan üretiminde Bolunun Türkiye ihtiyacının yüzde 30unu karşıladığını dile getirerek, "134 bin 900 hektarlık Mudurnu ilçesinde 21 bin 338 hektar tarım alanı olarak kullanılıyor. Kanatlı hayvancılık, özellikle tavukçuluk bölgede alt sektör görülüyor. Beyaz et sektörü sadece Bolu için değil, Türkiyede önemli bir paya sahip" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER