Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli:

Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: Bölge müdürlüğümüz sınırları içerisinde çıkan 36 orman yangınından 21inin faili bulunurken, diğer 15 yangınların araştırması devam ediyor FOtoğraflı)


BOLU (A.A) - Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Bölge müdürlüğümüz sınırları içerisinde çıkan 36 orman yangınından 21inin faili bulunurken, diğer 15 yangınların araştırması devam ediyor dedi.
     Köstereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 9 aylık süre içerisinde Bolu ve Düzcede 36 adet orman yangını çıktığını belirterek, çıkan yangında 25 hektar ormanlık alan ile 34 hektarlık orman örtüsünün yandığını söyledi.
     Orman yangınlarına karşı ekiplerin hazır bir şekilde beklediğini ifade eden Köstereli, bölge müdürlüğü bünyesinde 150 kişiden oluşan il müdahale ekibinin olduğunu, 14 arazöz, 3 su tankı ve çok sayıda iş makinesinin bulunduğunu, ekiplerin 24 saat hazır bir şekilde beklediklerini kaydetti.
     Köstereli, çıkan orman yangınlarının araştırıldığını anlatarak, Bölge müdürlüğümüz sınırları içerisinde çıkan 36 orman yangınından 21inin faili bulunurken, diğer 15 yangınların araştırması devam ediyor. Faillerle ilgili yasal işlemler devam ediyor. 15 yangınla ilgili de çalışmalar aralıksız devam ediyor diye konuştu.
     Yangınların genelde ihmallerden kaynaklandığını vurgulayan Köstereli, Yangınlar, ormanda ısınmak için yakılan ateş, mangal yaptıktan sonra orman içerisine dökülen mangal kömürleri, bilinçsiz bir şekilde orman içerisinde kırılan cam şişeler, söndürülmeden atılan sigaralar gibi bir çok neden orman yangınına neden olmakta ve ciğerlerimizi yakmakta. En küçük ihmal büyük zararlara neden olmakta. Bu yüzden herkesin ormanlara sahip çıkması, koruyup, kollaması gerekmekte şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER