Borç yapılandırmasına devam etme hakkı getirildi

Borç yapılandırmasına devam etme hakkı getirildi -Malatya Belediyesi, mükelleflerin son fırsattan yararlanmalarını istedi


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesi, taksitlerini ödememesinden dolayı yapılandırma hakkını kaybeden mükelleflere, 31 Ekim tarihine kadar ödemediği taksitleri ödemesi kaydıyla, borç yapılandırmasına devam etme hakkı getirildiğini duyurdu.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması olan 6111 sayılı kanun kapsamında, borcunu yapılandırıp da ödemedikleri için bu hakkını kaybeden mükellefler için son bir fırsat doğduğu ifade edildi.
     Borcunu yapılandırdığı halde, taksitlerini ödemediği için bu hakkını kaybedenlerin, ödemedikleri taksitlerini Ekim ayı sonuna kadar ödemeleri halinde, yapılandırmalarının devam edeceği bildirilen açıklamada, vatandaşları uyarılarak, fırsattan yararlanmaları önerildi.
     Açıklamada, Kanundan yeniden yararlanma hakkının kullanılmaması halinde, ödenmeyen borç tutarları yapılandırma öncesi haline dönüşecek ve bu alacaklar gecikme zammı uygulanmak suretiyle 6183 sayılı kanun hükümlerine göre her türlü icrai işlemle takip edilecek. Borçların tasfiyesine yönelik önemli avantajlar sağlayan 6111 sayılı kanunun düzenlemelerinden yararlanma hakkını sürdürmesi, vatandaşlarımıza önemli menfaatler sağlayacak denildi.
     Borçlarını aksatmadan ödeyen mükelleflerin yapılandırmalarının aynen devam ettiği belirtilen açıklamada, yapılandırma hakkını kaybeden vatandaşların en kısa zamanda Malatya Belediyesi Mali Hizmetler Genel Tahakkuk Servisi ile irtibata geçmeleri istendi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Borç yapılandırmasına devam etme hakkı getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER