Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç:

Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç: -Önümüzdeki yıl Hırvatistanın da Avrupa Birliğine girmesiyle Bosna Hersek, ABnin sınır komşusu olacak. Bu, Türk iş adamlarına mallarını Bosna Hersekte üretip ABye satmalar


BURSA (A.A) - Bosna Herseki oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyetinde Boşnakları temsil eden Başkan Yardımcısı Enes Sulykanoviç, önümüzdeki yıl Hırvatistanın da Avrupa Birliğine (AB) girmesiyle Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersekin, ABnin sınır komşusu olacağını, bunun Türk iş adamlarına mallarını Bosna Hersekte üretip, ABye satmaları için büyük bir fırsat sağlayacağını söyledi.
     Sulykanoviç ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğunda MÜSİAD üyesi Bursalı iş adamları ile bir araya geldi. Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilekin de hazır bulunduğu toplantıda Sulykanoviç, Bosna Sırp Cumhuriyetindeki yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.
     İş adamlarına Bosna Herseke yatırım yapmak için çok fazla sebebiniz var diye seslenen Sulykanovic, şöyle konuştu:
     Önümüzdeki yıl Hırvatistanın da Avrupa Birliğine (AB) girmesiyle Bosna Hersek, ABnin sınır komşusu olacak. Bu, Türk iş adamlarına mallarını Bosna Hersekte üretip ABye satmaları için büyük bir fırsat sağlıyor. Bosnada savaş üzerinden 17 sene geçti. Çok şey başarıldı ve şu anda bir geçiş süreci devam ediyor. Artık insani yardım dönemi kesinlikle bitti, istihdam yaratmak daha önemli bir hal aldı. Bosnanın önemli bir insan kaynağı var. Türk firmalarının şimdiye kadar Bosnada aldıkları özelleştirme ihalelerinde başarı sağladığını görüyoruz. Daha çok ihale var. Bu ihalelere girmek için hala şansları var. Devlet olarak iş adamlarına kredi sağlıyoruz. Bu kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Belli bölgelerde desteklenen 100 milyon avroluk tarımsal projemiz var. Bu proje için finansman elde etmenin tek şartı ise o bölgede istihdamı arttırmak. Ancak maalesef özelleştirme konusunda başarısızlıklar da oldu. Daha önce devletin elinde olan yüzde 80 civarında şirket şu anda çalışmıyor. Dolayısıyla büyük bir iş gücü atıl durumda. Amacımız bu atıl durumdaki yerleri istihdama çevirmek.
     MÜSİAD Bursa Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Mekikçi de Türkiyeden son yıllarda Bosna Herseke yapılan yatırımlarda artış olduğunu belirterek, Bosna Hersek de dahil olmak üzere Batı Balkanlar bölgesinde bulunan ülkelerin, ABye girme sürecinde önemli büyüme oranlarını kesintisiz sürdüreceği beklenmekte. Bu kapsamda ülkemiz firmaları tarafından özellikle ticarette doldurulmayan boşluğun başka ülkelerin firmaları tarafından doldurulacağı ve ilk gelenin her zaman avantajlı olacağı dikkate alındığında, firmalarımızın hızlı hareket etmeleri gerektiğini değerlendirmekteyiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER