Bozüyükte başarılı hafız adaylarına bilgisayar

Bozüyükte başarılı hafız adaylarına bilgisayar


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçe Müftülüğü tarafından başarılı hafız adaylarına dizüstü bilgisayar hediye edildi.
     Müftü Burhan Çakır, Kumral Abdal Kuran Kursunda düzenlenen törende, 2009 yılından itibaren kentte hafız yetiştirmeye başlayan Kumral Abdal Kuran Kursunda 22 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını söyledi.
     Bilecik ve ilçelerine hitap eden tek yatılı Kuran kursu olmasının Kumral Abdal Kuran Kursunu özel kıldığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:
     Tüm Müslümanlara farzı kifaye olan bu zorlu görevi üstlenen talebelerimize halkımızın da teveccühü teşekküre şayandır. Zaman zaman kursumuza ayni ve nakdi yardımlar yapılmakta, bu yardımlar öğrencilerin eğitim, ibate ve iaşesi için kullanılmaktadır. Türkiyede hafızlık müessesesinin devam etmesi için bu kurslarımız, üzerinde önemle durulması geren bir konu. Müftülük olarak tüm görevlilerimiz ve halkımızla el ele gönül gönüle vererek, Kuran kurslarımızı her yönüyle mükemmel hale getirmeye çalışıyoruz. Kursumuzda, hafız yetiştirme konusunda tecrübeli ve çalışkan hoca hanımlarımızdan da faydalanıyoruz. Halkımız tarafından kursumuza yoğun ilgi gösteriliyor. İnşallah önümüzdeki yıl Yeşilkent Mahallesinde, etraftaki il ve ilçeler ile bölgemize hitap edecek 150 öğrenci kapasiteli Kuran Kursu inşaatına başlayacağız.
     Çakır, Kuran Kursuna bağışlanan 2 dizüstü bilgisayar, öğrenciler arasında seçilen çalışkan, disiplinli, azimli ve ahlakı ön plana çıkmış 2 öğrenciye hediye edildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükte başarılı hafız adaylarına bilgisayar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER