Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Ağaçların tahrip edildiği iddiası


BİLECİK (A.A) - Bozüyükte Belediye tarafından dikilen akasya ağaçlarının tahrip edildiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çarşı Mahallesi Saraycık Kavşağı ile Mezbaha arasında kalan bölümü Belediye Park ve Bahçeler tarafından dikilen 50 ıhlamur ve 350 akasyadan 7sinin erken saatlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırıldığı belirtildi.
     Ağaçlar tek tek gövdelerinden kırılarak tahrip edildiği ifade edilen açıklamada, bu tür çirkin saldırıları gören vatandaşların 153 nolu Belediye Zabıtasına bildirmeleri istendi.
    
     -Kene ve haşere mücadelesi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Belediyesi tarafından sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı mücadelenin yanı sıra yaz aylarında yoğun olarak görülen keneler için ilaçlama çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilkbaharın gelmesiyle birlikte larva mücadelesine başlayan ekiplerin sıcakların artmasıyla birlikte ilaçlama çalışmaları uçkun mücadelesi olarak yoğunlaştırıldığı ve havaların ısınmasıyla birlikte yeşil alanlarda görülen kene ilaçlamasına başlandığı kaydedildi.
     Belediye Veterineri Eyüp Cebeci kontrolünde yürütülen ve düzenli olarak yapılan ilaçlama çalışmalarının kent merkezi ile Türbin Mesire yeri ve Karasu mevkisi, okul bahçeleri, cami ve park ile yeşil alanlarda ilaçlama yapıldığı kaydedildi.
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER