BTSOdan hastanelere hizmet atağı

BTSOdan hastanelere hizmet atağı -BTSO Meclis Başkanı Parseker: -17 tanesi yeni, 16 tanesi de revizyon edilmek suretiyle yapacağımız 33 yoğun bakım ünitesi, günümüzün şartlarına uygun bir şekilde hizmet verecek duruma gelecektir


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, 17 tanesi yeni, 16 tanesi de revizyon edilmek suretiyle yapacağımız 33 yoğun bakım ünitesi, günümüzün şartlarına uygun bir şekilde hizmet verecek duruma gelecektir dedi.
     BTSO tarafından il genelindeki hastanelerde yapılacak yoğun bakım ünitelerinin yapılması için Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Çekirge Devlet Hastanesi Baştabipliği ve BTSO arasında Çarşamba Valilik Binasında protokol imzalandı.
     Parseker burada yaptığı açıklamada, il genelindeki hastanelerin durumlarının iyileştirilmesine her zaman destek verdiklerini söyledi. Bu kapsamda yeni bir çalışmaya imza attıklarını belirten Parseker, 17 tanesi yeni, 16 tanesi de revizyon edilmek suretiyle yapacağımız 33 yoğun bakım ünitesi, günümüzün şartlarına uygun bir şekilde hizmet verecek duruma gelecektir. Bunun için 700 bin TL gibi bir parayı BTSO verecektir dedi.
     Bursa Valisi Şehabettin Harput da Bursaya bölge illerden de sürekli hasta geldiğini anlatarak, Sağlığın değişik alanlarında yeni branşlar açarak, yeni yataklar eklemek suretiyle yoğun bir çalışma içindeyiz. Bursa olarak şu an yatırım programlarımızdaki sağlık yatırımlarının toplam hacmi 1 katrilyon civarında bulunuyor diye konuştu.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise Bursada şu anda en önemli ihtiyacın yoğun bakım üniteleri olduğunu dile getirerek, Aslında yatak sayısı Bursadaki hastalara yetecek kapasitede ancak diğer bölgelerden gelen yoğun bakım sevkıyatında yetersiz kalıyoruz. Yıl sonuna kadar 75 civarında yoğun bakım ünitesini hizmete sokacağız ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Bursa / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber BTSOdan hastanelere hizmet atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER