BÜ, üniversiteler arasında 15. sıraya yükseldi

BÜ, üniversiteler arasında 15. sıraya yükseldi -Bozok Üniversitesi, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 15. sırada yer aldı


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitisi (BÜ), Orta Doğa Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Laboratuarınca hazırlanan dünyanın en iyi 2000 üniversitesi listesine, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 15. sırada yer aldı.
     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, yaptığı açıklamada, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Laboratuvarınca hazırlanan Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi Listesine 77 Türk üniversitesinin girdiğini hatırlattı.
     Uçar, şunları kaydetti:
     Bozok Üniversitesi de URAPın yaptığı değerlendirmede dünyadaki 20 bin üniversitede yüzde 10a girerken, dünya çapında ulaşmış olduğu akademik başarısı ile seçkin 2000 üniversite arasına girmeyi başardı. URAPın yaptığı akademik başarı değerlendirmesinde bu 2 bin üniversiteden 77 tanesi Türk Üniversiteleri oldu. Üniversitemiz yine URAPın yaptığı bir başka sıralamada ise 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında ise 15. sırada yer aldı. Üniversitemizin uluslararası başarılarında akademisyenlerimizin özverili bilimsel çalışmalarının bir sonucudur. Tüm akademisyen arkadaşlarımı başarılarından dolayı kutluyorum. Bozok Üniversitesinin bu başarısı bizim göğsümüzü kabarttı ve gurur kaynağı oldu. Üniversitelerin asli görevi bilimsel çalışmalar ve araştırmalar ile ülke ve dünya ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına katkı sunmaktır. Biz burada bilimsel çalışmalarımızla üzerimize düşen görevi yapmış bulunuyoruz.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber BÜ, üniversiteler arasında 15. sıraya yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER