Bu mehteranın tamamı öğrencilerden

Bu mehteranın tamamı öğrencilerden -Kastamonuda, üniversiteli ve liseli öğrencilerden oluşan mehter takımı kuruldu -Mehterandaki 20 üniversiteli ve 5 liseli genç, kısa sürede bütün marşları çalar hale geldi. Genç mehteran,


KASTAMONU (A.A) - Yusuf Çelik - Kastamonuda, üniversiteli ve liseli öğrencilerden oluşan mehter takımı kuruldu. Mehterandaki 20 üniversiteli ve5 liseli genç, kısa sürede bütün marşları çalar hale geldi. Genç mehteran, Bosna Hersekte konser vermeye hazırlanıyor
     Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti, öğrencilerden oluşan bir mehteran takımı kurmak için Genç yüreklerin fethi projesi hazırladı. Gençlik ve Spor Bakanlığına sunulan proje onaylanınca, öğrenci gençlerden oluşan Kastamonu Mehter Takımı kuruldu.
    
     -Proje Koordinatörü Fatih Köse-
    
     Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Fatih Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonuda etkinlik olacağı zaman diğer illerden mehteran getirmek zorunda kaldıkları için hep bir mehter takımı kurmayı hayal ettiklerini söyledi.
     Projeye finansman sağlayınca bu hayali gerçekleştirmek çalışmalara başladıklarını kaydeden Köse, büyük çoğunluğu üniversitesi öğrencisi olan mehteranı imam hatip lisesi öğrencilerinin de katılımıyla kurduklarını ifade etti.
    
     -Genç mehteran, Bosna Herseke gidecek-
    
     Mehteranın 2013 Haziran ayında Bosna Herseke gitmeye hazırlandığını vurgulayan Köse, Malumunuz Bosna Hersekin İslamlaşmasında Anadoludan ve Orta Asyadan giden alperenlerin büyük emeği ve katkısı var. Bosnalılar da her sene Ayvaz Dede Şenliklerinde bunu yad ediyorlar. Biz de KÜ öğrencilerinden oluşan mehter takımımızla Ayvaz Dede Şenliklerinde görev alacağız. Takımımızla Türkiyeyi Bosna Hersekte temsil edeceğiz diye konuştu
     Mehter takımı geliştikçe daha büyük etkinliklere katılmayı düşündüklerini kaydeden Köse, Öncelikle, yazları düzenlenen etkinliklerde, çeşitli festivallerde sayın valimizden, kaymakamlarımızdan ve belediye başkanlarımızdan bizi davet etmelerini istiyoruz ifadesini kullandı.
    
     -Üniversitesi öğrencisi Barış Serçe-
    
     Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mekatronik bölümü 2. sınıf öğrencisi Barış Serçe(21), mehter takımına 2,5 ay önce katıldığını ifade ederek, Haziranda Bosnada bir şölen olacakmış. Bosnalılar bizi bekliyor. Allahın izniyle oraya gideceğiz. Her marş çaldığımda tüylerim kalkıyor sanki savaşa gidiyormuşuz gibi. Tatlı bir yorgunluk oluyor ama Allah herkese mehter takımına girmeyi nasip etsin şeklinde konuştu.
    
     -Üniversitesi öğrencisi Mehmet Sayılgan-
    
     KÜ Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mehmet Sayılgan, yeteneksiz olduğunu düşündüğü için ilk başlarda takıma girmeyi düşünmediğini dile getirerek, Zamanla vurmalı çalgılara bir ilgim oldu. Deneyeyim dedim, davulu elime aldım. Bir daha da bırakmadım. Fatih Bey mehtere girmem konusunda çok ısrar etti. Sağ olsun onun sayesinde geldim. Alıştım, güzel çalıyorum, kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum diye konuştu.
     Tarih okuduğu için bazı parçaların tarihçesini bildiğini kaydeden Sayılgan, Mesela Plevne Marşında gözlerimin dolduğu oluyor. Halkın mehtere ilgisi de güzel, ne zaman konser versek başından sonuna kadar izliyorlar ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bu mehteranın tamamı öğrencilerden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER