Buğday ve arpada gübreleme başladı

Buğday ve arpada gübreleme başladı -TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Gamzeli: Gelişigüzel değil, toprağın istediği gübreyi atın


ÇANKIRI (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, gelişi güzel değil, toprak analizine göre toprağın istediği gübrenin atılması gerektiğini bildirdi.
     Gamzeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının yükselmesinin ardından, üreticilerin buğday ve arpa tarlalarında gübrelemelere başladığını belirtti.
     Gübre kullanımında toprağın yapısının önemli olduğunu dile getiren Gamzeli, Gübre kullanımının doğru olması çok önemli. Rastgele gübre kullanmak yerine, arazinin tahlilini yaptırarak toprağın istediği gübreyi kullanmak gerekiyor. Bu nedenle üreticimizin gerekli tahlilleri yaptırması gerekiyor. Gelişi güzel değil, toprak analizine göre toprağın istediği gübre atılmalı diye konuştu.
     Gamzeli, buğday ve arpa üretiminin ülkemizde yoğun olarak yapıldığını vurgulayarak, doğru zamanda doğru gübre ve doğru ilaç kullanılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Buğday ve arpada gübreleme başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER