Bulanıkta iki aile arasındaki husumet barışla

Bulanıkta iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı -Karaburun köyünde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Gül ve Yılmaz aileleri arasında 4 yıl önce başlayan husumet, barışla sonuçlandı


MUŞ (A.A) - Bulanıkın Karaburun köyünde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Gül ve Yılmaz aileleri arasında 4 yıl önce başlayan husumet, barışla sonuçlandı.
     Bulanık eski Belediye Başkanı Nasır Aras, eski il meclis üyesi Kurban Kaya ve kanaat önderlerinin girişimiyle ilçe merkezindeki Cumhuriyet Camisinde düzenlenen barış töreni, Gül ve Yılmaz aileleri arasındaki 4 yıllık husumete nokta koydu.
     Her iki aile fertlerinin yemin ederek Kuran-ı Kerimin altından geçtiği törenin ardından verilen yemekte konuşan Aras, 4 yıldır süren bu husumetin, kan davasına dönüşmeden son bulmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Bu barışla her iki ailenin büyüklerinin, gençlere tertemiz bir gelecek hazırladığını ifade eden Aras, şöyle konuştu:
     Bunu önemsiyorum. Çünkü hayatta en önemli şey insan hayatıdır. Fakat bazen sudan sebeplerle kötü şeylere imza atabiliyoruz. Bunlar bizi üzüyor ve bunları kabullenemiyoruz. İncir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden dolayı, birbirimizi vuruyoruz. Bununla bir yere ulaşmamız mümkün değil. Bu tür husumetlerin büyümeden ve insanlara zarar gelmeden önüne geçilmesi gerekiyor. Bunun için çaba harcayanlar da büyük bir hayır işliyor. Hepimiz Müslümanız ve inancımız bir. Kardeşlik için bu camide bir araya gelen iki aile fertlerini tebrik ediyorum. Barış ortamının sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bulanıkta iki aile arasındaki husumet barışla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER