Buldanda kitap okuyan öğrencilere

Buldanda kitap okuyan öğrencilere toplam 2 bin lira ödül dağıtılacak


DENİZLİ (A.A) - Buldan Kaymakamlığı, en çok kitap okuyan öğrencilere 2 bin lira para ödülü dağıtacak.
     Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek amacıyla kitap okuma yarışması düzenlediklerini bildirdi.
     Kaymakamlıkça düzenlenen yarışmaya 5, 6, 7 ve 8. sınıf ve tüm lise öğrencileri katılabileceğini belirten Erdoğdu, şunları kaydetti:
     Yarışma jürisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak. Ali Haydar Akın Vakfı İlçe Halk Kütüphanesinde yapılacak yarışmada, okullar en çok kitap okuyan 3 öğrencinin ismini, okuduğu kitapların adını, yazarını ve kitabın sayfa sayısını liste halinde 30 Nisan 2013 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirecekler. Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş 100 temel eser ile sınırlı olan yarışmada, öğrenciler okudukları kitaplardan ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulacak.
     Erdoğu, yarışmada dereceye giren öğrencilere, toplam yaklaşık 2 bin lira değerinde ödül dağıtılacağını belirterek, Yarışmada 1. olan öğrenci yarım altın, 2. olan öğrenci çeyrek altın, 3. olan öğrenci gram altın ve mansiyona layık görülen 2 öğrenci ise 50 lira ile ödüllendirilecek. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve okullarına katılım belgesi verilecek dedi.
    
     Muhabir: Samet Kıyak / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Buldanda kitap okuyan öğrencilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER