Bulgaristanda yapılacak seçimler

Bulgaristanda yapılacak seçimler -AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: "Bulgaristandaki seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olan tüm vatandaşlarımız oylarını kullanmalıdırlar"


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 12 Mayısta Bulgaristanda yapılacak seçimlerde oy kullanma hakkına sahip çifte vatandaşları oy vermeye çağırdı.
     Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve diğer ülkelerdeki Bulgaristan vatandaşlarının Bulgaristan elçiliklerinde oylarını kullanabileceğini hatırlattı.
     Türkiyede özellikle İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çorlu, İzmir, Manisa, Bursa, Edirnede yaşayan ve çifte vatandaş olanların oylarını kullanabileceklerini kaydeden Özdağ, şunları ifade etti:
     "Türkiyede ikamet eden Bulgaristan vatandaşları cumhurbaşkanı seçimi ve yerel parlamento seçimlerine katılma hakkına sahip. Türkiyede ikamet eden Bulgaristan vatandaşlarının AB Parlamento seçimlerine katılım hakları, AB ülkelerinde ikamet etmedikleri gerekçesiyle engellenmişti. Aynı biçimde yerel seçimlere katılımlar da 6 ay ikamet zorunluluğuna takılarak soydaşlarımızın oy hakları ellerinden alındı.
     Türkiyede yaşayan ama aynı zamanda Bulgaristandaki seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olan tüm vatandaşlarımız oylarını kullanmalıdırlar. Oy kullanacak olan vatandaşların seçim kağıtları konuyla ilgili yetkili makamlara ulaştırılmış durumda. Bulgaristanda gerçekleşecek olan seçimler Türkiye açısından da çok önemli. Türkiye demokrasi ve insan hakları açısından çok önemli mesafe aldı. Bu ilerlemenin Türkiye ve milletimiz açısından önemli ülkelerden biri olan Bulgaristanda da gerçekleşmesi temel amaç olmalıdır."
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Bulgaristanda yapılacak seçimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER