Bulgaristandaki erken seçim

Bulgaristandaki erken seçim -Bulgaristanda 12 Mayısta düzenlenecek erken genel seçime Türkiyeden güçlü bir katılımın olmasının, Balkanlarda barışa, hoşgörüye, demokrasiye pozitif katkı sağlayacağı bildirildi


BURSA (A.A) - Bulgaristanda 12 Mayısta düzenlenecek erken genel seçime Türkiyeden güçlü bir katılımın olmasının, Balkanlarda barışa, hoşgörüye, demokrasiye pozitif katkı sağlayacağı bildirildi.
     Bursa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinden (BAL-GÖÇ) yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristanda Boyko Borisov kabinesinin 20 Şubatta istifa ettiği, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından geçici hükümet kurulduğu ve erken genel seçim hükümeti başbakanı olarak Marin Raykovun atandığı hatırlatıldı.
     Açıklamada, erken genel seçim kapsamında Türkiyede de seçim sandıklarının açılmasının büyük önem arz ettiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:
     Sadece Bulgarlar dostlarımızı değil ülkede yaşayan herkes gibi Türkiyeyi de doğrudan ilgilendiren bu erken seçim kararı, soydaşın sesi olarak faaliyet gösteren Türkiyedeki Balkan göçmenleri camiasını da harekete geçirmiştir. Komşu ve dost ülke Bulgaristandaki seçimlere, Türkiyeden güçlü bir katılımın olması, Balkanlarda barışa, hoşgörüye, demokrasiye pozitif katkıda sağlayacaktır. Bu doğrultuda, Türkiyede seçim sandıklarının açılması büyük önem arz etmektedir.
     Bunun için de Türkiyede yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının ülkemizde rahatça oy kullanabilmeleri ve yeterli sandık sayısına ulaşılması için seçim tarihinden önce dilekçe doldurma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu doldurulan dilekçeler, Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonunun belirlediği tarihten önce ülkemizdeki Bulgaristan resmi temsilciliklerine ulaştırılmak durumundadır.
     Açıklamada, Türkiyede ikamet eden Bulgaristan vatandaşlarının seçim süreci içinde yer almalarının vatandaşlık ve demokrasiye katkı görevi olduğunun kaydedilirken, 18 yaşını doldurmuş herkesin dilekçe doldurma ve oy kullanma hakkı bulunduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Bulgaristandaki erken seçim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER