Burdurda deprem konulu konferans düzenlendi

Burdurda deprem konulu konferans düzenlendi -AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: -Son 10 yıl içinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı kuruldu ve Türkiye genelinde ciddi bir bilinçlendirme çalışması yapıldı (F


BURDUR (A.A) - Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Deprem bilincinin farkındalığını oluşturmak ve zorunlu deprem sigortası konulu konferans düzenlendi.
     AK Parti Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, afet denilince ilk akla depremin geldiğini, Türkiyenin yüzde 70inin 1inci, 2inci ve 3üncü derecede deprem bölgesinde bulunduğunu kaydetti.
     Depremin yanı sıra sel baskınları ve heyelanların da Türkiyede yaygın olarak görüldüğünü belirten Yıldırım, Afetler konusunda hükümetimiz döneminde pek çok şey yapıldı. Son 10 yıl içinde Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı kuruldu ve Türkiye genelinde ciddi bir bilinçlendirme çalışması yapıldı dedi.
     Yıldırım, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin afetler konusunda toplumu bilinçlendirici ve duyarlılığı artırıcı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Sekreteri Serpil Öztürk ise DASKın kar amacı olmadan çalıştığını söyledi.
     DASKın tüm hedefinin sigortalı konutların havuzunu büyütmek olduğunu dile getiren Öztürk, bir deprem olduğu anda o havuzdan, ülke genelinde sigortalı olan ve ihtiyacı bulunan konutların zararlarını karşılamak olduğunu belirtti.
     Konferansa Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgedek, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı, Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral ve ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Burdurda deprem konulu konferans düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER